Англійська іриска – це те саме, що карамель?

Різниця між карамеллю та ірискою більша, оскільки карамель має більш рідку консистенцію і зазвичай є чистим цукром. (не містить масла та борошна). Тим не менш, смак карамелі, помадки та ірису відносно схожий, оскільки всі вони виготовлені переважно з цукру (а також вершкового масла у випадку помадки та іриски).9 жовтня 2022 р.

Різниця між ірисками і карамеллю полягає в тому карамель виготовляється з білого цукрового піску і готується до 340 градусів за Фаренгейтом, тоді як ірис виготовляється з вершкового масла та коричневого цукру і готується до 295 – 309 градусів за Фаренгейтом.

Іриска — це тверда цукерка, яка поєднує класичну солодкість вареного цукру карамелі з багатством вершкового масла. Технічно іриска — це іриска — суміш вершкового масла й цукру — варена до того, що в кондитерських виробах називається стадією твердості: понад 300 градусів за Фаренгейтом на цукерковому термометрі.

Американізовані іриски можуть містити горіхи, а повністю традиційні британські іриски – ні. З іншого боку, англійська іриска використовує чистий тростинний цукор, коричневий цукор або патоку як солодку основу і завжди включає шоколад.

Іриска також може містити горіхи. Карамель готується або з цукру, води і вершків, або просто з цукру, і його можна приготувати до різноманітних консистенцій залежно від того, чи буде він використовуватися як соус чи для приготування самостійної, часто жувальної, цукерки.

Різниця між карамеллю і ірискою більша, як карамель має більш рідку консистенцію і зазвичай є чистим цукром (не містить масла та борошна). Тим не менш, смак карамелі, помадки та ірису відносно схожий, оскільки всі вони виготовлені переважно з цукру (а також вершкового масла у випадку помадки та іриски).

Оцініть статтю