Басматі – це те саме, що рис арборіо?

IV. Ось коротке порівняння основних відмінностей: Текстура: Арборіо кремовий і липкий, ідеально підходить для різотто. Басматі пухнастий і легкий, а жасмин злегка липкий і ніжний. Аромат: Арборіо має нейтральний смак і не особливо ароматний. 19 лютого 2024 р.

Кремовий, жувальний і крохмалистий рис Арборіо робить його ідеальним вибором для італійських страв, таких як різотто, або рецептів, які потребують густішої консистенції. З іншого боку, довгі зерна та ніжний аромат рису басматі роблять його фантастичним вибором для індійських, близькосхідних чи азіатських страв.

Відповідні альтернативи включають карнаролі та нано рис віалоне. Однак слід уникати сортів довгозернистого рису, таких як жасмин і рис басматі, або коричневий рис, оскільки в них не вистачає необхідного крохмалю для досягнення кремоподібної консистенції, типової для страв, приготованих з рису арборіо.

Для різотто потрібен рис Арборіо, або Карнаролі. Басматі та Орзо не приготують різотто. Вони не виділяють достатньо крохмалю, щоб створити кремоподібну текстуру різотто, і вони не мають потрібної текстури після приготування. Арборіо не складно або дорого дістати.

Різниця між звичайним рисом і рисом басматі полягає в тому останній має унікальний смак і текстуру, які походять від різних способів приготування, таких як приготування на пару або смаження. Рис басматі – це довгозерний рис, який походить з Індії та Пакистану. Він має горіховий смак і злегка жувальну текстуру.

Замінник рису басматі: 8 варіантів, які варто спробувати

  • Довгозернистий білий рис.
  • Довгозернистий жасминовий рис.
  • Рис попкорн.
  • Кароліна Голд Райс.
  • Могра Райс.
  • Рис Тексматі.
  • Суміш дикого рису.
  • Калієра Райс.
Оцініть статтю