Чи безпечно їсти листя селери?

Листя селери смачні, поживні та наповнені інтенсивним смаком селери. Готуйте їх, як і будь-яку траву: подрібніть, крупно наріжте або залиште у справжньому вигляді цілого листя. Перемішайте ніжне листя із зеленню салату та вінегретом. Додавайте їх у смажене фрі, бульйони, супи та соуси.

Ви можете їсти листя селери та стебла селери сирими або вареними. Сирі продукти зазвичай вважаються більш поживними, ніж варені продукти. Селеру можна споживати окремо як зволожувальну та енергійну хрустку закуску, або приготувати її в страві, наприклад, курячому фрі.

Недавнє дослідження показало, що деякі сполуки в листі та насінні селери діють як потужні антиоксиданти в організмі. Ці сполуки включають кавову кислоту, залізну кислоту, танін і сапонін. Вживання селери, сирої або у вигляді соку, може допомогти вам отримати достатню кількість цих сполук і знизити шанси на рак.

Селера відома своїми корисними властивостями для здоров’я, зокрема сприяння гідратації, сприяння травленню та забезпечення необхідними вітамінами та мінералами. Високий вміст клітковини та низька калорійність роблять його чудовим доповненням до збалансованої дієти.

Дієтологи провели 15 тестів на вміст поживних речовин у стеблах і листі селери і виявили, що вміст поживних речовин у 12 листя селери перевищує кількість стебла селери. Серед них вміст каротину, вітаміну С, вітаміну В1, білка і кальцію в листі селери набагато вище, ніж у стеблах селери.

Листя селери смачні, поживні та наповнені інтенсивним смаком селери. Готуйте їх так само, як будь-яку траву: подрібніть, крупно наріжте або залиште у справжньому вигляді цілого листя. Перемішайте ніжне листя із зеленню салату та вінегретом. Додавайте їх у смажене фрі, бульйони, супи та соуси.

Оцініть статтю