Чи безпечно їсти шматочки сої щодня?

Шматочки сої містять білок і клітковину, але надмірне споживання може бути шкідливим через фітоестрогени, які можуть порушити гормональний баланс, підвищити рівень сечової кислоти та викликати проблеми з травленням. Людям з проблемами щитовидної залози, подагрою, гормональними проблемами або алергією на сою слід проконсультуватися з лікарем.

Отже, чи можна приймати його щодня? Експерти в галузі охорони здоров’я сходяться на думці, що шматочки сої, багаті на білок і низькі вуглеводи, є хорошим варіантом для включення в їжу, але надмірне споживання може спричинити гормональний дисбаланс і проблеми зі щитовидною залозою. Частково проблема також пов’язана з тим, що шматки сої піддаються глибокій обробці та генетично модифіковані.

Соя є багатим на поживні речовини джерелом білка, який можна сміливо вживати кілька разів на тиждень, і, ймовірно, частіше, і, ймовірно, принесе користь для здоров’я, особливо якщо їсти його як альтернативу червоному та обробленому м’ясу.

З іншого боку, тофу пропонує ідеальний баланс як білка, так і калорій. Хоча шматки сої містять трохи менше білка, ніж інші два продукти, вони багаті клітковиною та мають низьку калорійність. Тому найкращий вибір залежить від ваших харчових потреб і пріоритетів.

Соя важко засвоюється, що може викликати газоутворення, здуття живота та загальний дискомфорт. Ферментовані форми сої, такі як місо, темпе або соєвий соус, легше засвоюються, ніж неферментовані соєві продукти.

Вживання 50 грамів соєвих шматочків на день зазвичай вважається безпечним для більшості людей. Шматочки сої, також відомі як текстурований рослинний білок (TVP), є гарним джерелом рослинного білка та містять усі незамінні амінокислоти, необхідні організму для нормального функціонування.

Оцініть статтю