Чи є арахісове масло пребіотиком?

Арахісове масло також має пребіотичний ефект, що означає, що він може живити та підтримувати ріст корисних кишкових бактерій. Це тому, що арахісове масло містить клітковину, яка служить джерелом їжі для цих бактерій. 25 лютого 2023 р.

«Арахіс і арахісове масло можуть сприятливо впливати на мікробіоту кишечника, тому що вони багаті на пребіотичні волокна та поліфеноли", – каже доктор Ізабелла Паріллі Мозер, перший автор дослідження.

Арахісове масло містить корисну для кишечника клітковину. Але що насправді таке клітковина? Клітковина міститься у вашій травній системі та зміцнює корисні бактерії у вашому кишечнику, одночасно допомагаючи процесу травлення та допомагаючи організму виводити токсини. Клітковина живить вас і ваші кишкові бактерії.

П’ять продуктів із найвищим вмістом пребіотиків — від 79 до 243 міліграмів пребіотиків на грам їжі — це:

  • Зелень кульбаби.
  • топінамбур.
  • часник.
  • цибуля-порей.
  • цибуля.

Ось деякі продукти, які природним чином містять пребіотики, і кілька способів спробувати їх разом із сім’єю.

  • мигдаль. Цілий мигдаль, мигдальне масло, хлібобулочні вироби з мигдального борошна.
  • Банани. …
  • Пшеничне цільне зерно. …
  • Цільнозернова кукурудза. …
  • Цільнозернові жито і ячмінь. …
  • Льон. …
  • Соя. …
  • Капуста.

Як яблука, авокадо містить пектин, який має пребіотичні властивості. Дослідження показують, що регулярне вживання авокадо може допомогти знизити рівень жовчних кислот у калі, підвищити рівень здорових жирних кислот і коротколанцюгових жирних кислот, а також призвести до більшої присутності корисних кишкових бактерій.

Оцініть статтю