Чи є цибуля-порей суперпродуктом?

Хоча вони можуть бути схожі на своїх цибулевих родичів, цибуля-порей має явні переваги та виділяється як суперпродукт сам по собі. Скромний цибуля-порей пропонує низку переваг для здоров’я, починаючи від підтримки здоров’я травлення до зміцнення здоров’я серця та забезпечення основних поживних речовин.21 лютого 2024 р.

Цибуля-порей є багатий флавоноїдами, особливо кемпферол. Флавоноїди є антиоксидантами та можуть мати протизапальні, протидіабетичні та протипухлинні властивості, а також інші переваги для здоров’я. Переконливі докази цих переваг цибулі-порею для здоров’я залежатимуть від майбутніх досліджень на людях.

Дослідження показують, що люди, які регулярно їдять цибулю-порей та інші овочі луку, можуть мати до 46 відсотків менший ризик раку шлунка, ніж люди, які їх не їдять, але для впевненості потрібні додаткові дослідження. Цибуля-порей також може захистити вас від колоректального раку.

Цибуля-порей містить більше вітамінів і мінералів, ніж цибуля. У 100 грамах цибулі-порею міститься 2,1 г заліза — у 10 разів більше, ніж у цибулі. Дані AgroWeb.org щодо цибулі та цибулі-порею показують, що вміст кальцію в цибулі-порею вищий, за винятком зеленої цибулі.

Завдяки більш м’якому смаку вони неймовірно універсальні в кулінарії та додають тонкий, але гострий смак багатьом стравам. Цибуля-порей містить не тільки необхідні вітаміни та мінерали вони багаті специфічними антиоксидантами, що зміцнюють здоров’я, і певними видами клітковини, які, як відомо, сприяють здоров’ю кишечника.

FAQ: Чи можна їсти зелену частину цибулі-порею? Так, ви можете їсти зелену частину цибулі-порею. У той час як білі та світло-зелені частини зазвичай використовуються в кулінарії, темно-зелене листя також їстівне і може використовуватися в різних стравах..

Оцініть статтю