Чи є універсалізм єрессю?

А ще пізніше, у 553 році на Другому Константинопольському соборі, церква засудила як єретичну віру в те, що всі істоти, навіть сам сатана, зрештою будуть врятовані. Це тому, що, кажучи зі Святого Письма, універсалізм – це нестартер.12 березня 2024 р

Всупереч тому, що багато хто міг би припустити, Універсалізм, який розуміється вище, отримує сильну біблійну підтримку в Новому Завіті. Дійсно, я вважаю підтримку достатньо сильною, тому, якби мені довелося вибирати між універсалізмом і антиуніверсалізмом як «позицією Святого Письма», я вибрав би універсалізм як досить явного переможця.

Універсалізм не нова концепція. Воно сягає корінням у історію раннього християнства, коли деякі отці ранньої церкви, такі як Оріген, міркували про остаточне примирення всіх душ. однак, ці погляди пізніше були визнані єретичними основною християнською теологією.

Універсалізм ігнорує Божу справедливість Універсалізм зосереджується виключно на Божій любові та милосерді та ігнорує Його святість, справедливість і гнів. Це також припускає, що Божа любов залежить від того, що Він робить для людства, а не є самоіснуючим атрибутом Бога, присутнього від вічності, до створення людини.

І універсалізм був засуджений у VI ст. Ви не можете, як католик, вважати, що всі люди йдуть до раю.

Якщо під цією фразою ви це маєте на увазі пекло лише тимчасове або те, що всі душі йдуть до раю, незалежно від того, що вони робили в житті і чи вони тоді каються, це справді єресь. Ця єресь має кілька назв: загальне примирення, загальне спасіння або християнський універсалізм.

Оцініть статтю