Чи є запечена картопля їжею TCS?

Запечена картопля вважається їжею TCS тому що його готують і зазвичай зберігають теплим для подачі, залишаючись у температурній «зоні небезпеки» для росту бактерій, яка становить від 41°F (5°C) до 135°F (57°C).22 жовтня 2023 р.

Ви повинні знати про температуру вашої запеченої картоплі, але ви також повинні знати про кількість часу, протягом якого ви залишаєте її поза духовкою. Ці два фактори важливі, оскільки печена картопля вважається харчовою їжею з контролем часу/температури для безпеки (TCS)..

Приклади харчові продукти, що не належать до ТКС включають сухі хлібобулочні вироби, хліб, печиво, фруктові пироги, джеми, желе, варення, фруктове масло, мед, подрібнені горіхи, сушені трави, пакетовані спеції та суміші спецій, тістечка, хліб і сухі суміші для супів.

Приклади їжі TCS. Їжа тваринного походження, яка є сирою, вареною або частково термічно приготовленою, наприклад яйця, молоко, м'ясо або птиця. Варена їжа рослинного походження, наприклад рис, картопля та макарони. Їжа рослинного походження, наприклад сирі паростки насіння, нарізані дині, нарізані помідори та нарізана листова зелень.

Ось деякі приклади харчових продуктів, які не містять ТКС хліб, чіпси, цукерки, сушені боби, сирий рис і сухе молоко. Ці продукти можна зберігати при кімнатній температурі без ризику для харчової безпеки.

Бактерії швидко ростуть при температурах від 40 °F до 140 °F; Варену картоплю слід викинути, якщо її залишити при кімнатній температурі більше 2 годин. Тож коли ви встаєте вранці й знаходите картоплю в духовці, єдине безпечне, що можна зробити – це викинути її.

Оцініть статтю