Ціни в аеропорту на 5% вищі, ніж зазвичай пропонує мережеве меню та на 50% менші від розриву, дозволеного умовами тендеру. Ці ціни пов’язані з високою орендною платою в аеропорту, вартістю цілодобової експлуатації приміщень і вартістю переміщення працівників».3 жовтня 2023 р.
Хоча це, безсумнівно, засмучує, існує багатогранне пояснення високої вартості їжі в аеропорту. Це сукупність факторів, зокрема орендна плата, комісія аеропорту та транспортні витрати. Ці підвищені накладні витрати враховуються в кінцевій ціні продукту, яку в кінцевому підсумку покриває клієнт.
Продавцям може знадобитися оплатити бейджі співробітників, транспорт до аеропорту та паркування. Операційні проблеми також мають значення: отримати їжу через його версію безпеки аеропорту (що має відбуватися часто, оскільки зберігання в аеропорту обмежене) складніше, ніж просто доставити товари містом.
І це не лише тому, що вибір обмежений. Отже фактично аеропорти стягують з магазинів майже 30% усіх продажів. І магазини можуть наймати лише конкретних людей з міркувань безпеки. Це змушує їх стягувати вищі ціни, щоб отримати беззбитковість.
Коли постачальник знає, що в аеропорту працює ресторан, кав’ярня чи магазин, він бачить знаки долара. Аеропорти зайняті, і багато людей вважають, що бізнес заробляє мільйони. У багатьох випадках оптові торговці продуктами харчування встановлюють вищі ціни для власників підприємств, які працюють поблизу терміналів аеропорту.
Ціни в аеропорту на 5% вищі, ніж зазвичай пропонує мережеве меню та на 50% менші від розриву, дозволеного умовами тендеру. Ці ціни обумовлені високою орендною платою в аеропорту, вартістю цілодобової експлуатації приміщень і вартістю переміщення співробітників».