Чи може тушонка стояти занадто довго?

Відповідь від Jeroen Meus. Чим довше ви варите рагу, тим ніжніше воно стане. Однак ви повинні мати це на увазі якщо дати йому сидіти занадто довго, м’ясо повністю розвалиться. Таким чином у вас більше не залишиться шматочків м’яса, але рагу стане схожим на густий соус зі свининою.

Рагу готується не швидко: розраховуйте на час приготування від 1,5 до 3 годин. Скільки саме часу залежить від м’яса: іноді воно розм’якшується трохи швидше, іноді потрібно трохи більше часу. Можна готувати тушонку на плиті, але деякими видами конфорок можна керувати менш точно.

Якщо ви додасте холодну рідину, м’ясо закриється і більше не буде легко вбирати вологу та/або аромати. – Додайте до м’яса кислоти, такі як (червоне) вино, оцет, пиво, томатне пюре або гірчицю. Кислоти, що містяться в ньому, забезпечують розщеплення сполучної тканини в м’ясі, роблячи м’ясо ніжним.

Якщо після тушкування залишити тушонку в холодильнику на ніч, вона стане ще м’якше і смачніше. Обережно розігрійте охолоджене тушковане м’ясо та підтримуйте його при температурі нижче 90˚C, щоб більша частина вологи залишалася в м’ясі.

Порада: Приготуйте рагу за день заздалегідь і повільно розігрійте його наступного дня. Це не тільки краще для смаку, але й ваше м’ясо справді ніжне. Що це? – Тушкувати м'ясо – справа не в поспіху, чим довше м'ясо може тушкуватися, тим м'ясо стає ніжніше.

Однак ви повинні мати це на увазі якщо дати йому сидіти занадто довго, м’ясо повністю розвалиться. Таким чином у вас більше не залишиться шматочків м’яса, але рагу стане більш густим соусом зі свининою. Це також може бути дуже смачно, але якщо вам дуже хочеться шматочків, це не рекомендується.

Оцініть статтю