На інших їстівних культурах слід вносити свіжий гній принаймні за три місяці до збору врожаю. Враховуючи лише чотири місяці вегетаційного періоду, це означає, що ви повинні вносити свіжий гній лише восени; не навесні або протягом вегетаційного періоду на будь-якій ділянці, яка є або буде засаджена харчовими культурами.
Поверхневі овочі, які не люблять гній:
- Листова зелень (салат)
- Кабачки (огірок)
- Трави.
- Фрукти (помідори та перець)
Або розкидайте гній по поверхні голого ґрунту, або вкопайте його в землю. Свіжий гній (віком менше шести місяців) занадто міцний, щоб його можна було наносити безпосередньо на рослини, що ростуть, але його можна розкласти або прикопати в ґрунт, який готується для подальшого вирощування.
Терпіння та своєчасність допоможуть вам максимізувати цінність гною, внесеного цієї весни. У цю пору року ви можете спостерігати за повним сховищем гною і бажаєте якнайшвидше почати внесення для наступного вегетаційного сезону. Терпіння може окупитися у вигляді збереження поживних речовин гною.
Гній, складений у купу та залишений у спокої, розкладається повільно. Це може зайняти три-чотири місяці якщо умови ідеальні. Це може зайняти рік або більше, якщо вихідний матеріал містить широке співвідношення вуглець:азот (як у випадку, коли гній містить деревну стружку).
У деяких продуктових магазинах навіть пропонують гній у мішках. На додаток до численних комерційних і приватних пунктів збуту гною, існує також широкий вибір видів гною. Гній сільськогосподарських тварин, таких як корови, коні, вівці, кози, лами та кури, зазвичай використовується на городах.