Чи можна використовувати для випічки світлий ром замість темного?

Для цього рецепту можна використовувати світлий або темний ром. Темний ром, як правило, має більший смак, ніж м’який світлий ром, і додасть більшої складності торту. Моя рекомендація: використовуйте те, що є.6 грудня 2023 р

Це сказано, у більшості випадків ви можете замінити один ром іншим без особливих проблем. Звичайно, найкращий спосіб дізнатися, чи це спрацює, — спробувати ром, який ви будете використовувати, перш ніж почати змішувати!

Світлі роми мають солодший, але витончений смак і мають такий самий об’єм алкоголю, як і темні роми. Щоб виготовити темний, золотистий або чорний ром, виробники витримують ром перед фільтруванням і розливом. Темніший колір і яскравіший смак рому походять від дерев’яних або обвуглених дубових бочок, які використовувалися в процесі витримки.

Рекомендую використовувати якісний білий або темний ром. Я використовував Wray & Nephew (популярний ямайський білий ром) і Myers’s Dark (ще один темний ямайський ром). Хоча білий ром можна використовувати, я *настійно рекомендую* використовувати темний/витриманий ром.

Хоча пряний ром і темний ром – це не одне й те саме, у деяких випадках їх можна використовувати як взаємозамінні. Наприклад, якщо в рецепті потрібен темний ром, але у вас під рукою є лише ром із прянощами, ви можете замість нього використати пряний ром.

Темний ром: Замініть рівну кількість світлого рому, кавового лікеру, бренді або коньяку. Італійські жіночі пальчики: довгасте, дуже сухе бісквітне печиво, воно ж савоярді. Несолодкий какао-порошок: не просто для показу, какао тане на верхньому шарі збитих вершків і має неймовірний смак.

Оцініть статтю