Чи можна використовувати рідкий азот для охолодження напою?

Рідкий азот (LN2) кипить при -196 C (77 K), і при ретельному змішуванні з напоєм замерзає напій, і відваріть, не залишивши нічого, крім замороженої смакоти. Примітка для гіків: більшість напоїв не мають міцності 200, тому водно-спиртові суміші замерзають при вищій температурі, ніж чистий алкоголь. Тим не менш, це біса холодно.

Вода охолоджується прямим впорскуванням у неї рідкого азоту. Бажано, щоб нагрівання застосовувалося поблизу зони впорскування, і переважно впорскування рідкого азоту відбувалося періодично з впорскуванням інертного газу, коли рідкий азот не впорскували.

Рідкий азот (LIN) використовується в інноваційних технологіях охолодження та заморожування. LIN є ефективним і зручним холодоагентом завдяки доступності, низькій вартості та інертним властивостям.

Ви можете спробувати найвідоміший і найпростіший спосіб: загорніть банку газованої води або будь-який напій у вологу тканину або паперовий рушник. Потім помістіть його в морозилку або занурте в лід. Вода на рушнику випаровується і відводить тепло від напою, дозволяючи йому швидше охолонути.

Він може залишатися при кімнатній температурі практично вічно без будь-яких втрат. LN, з іншого боку, завжди дуже холодний і зберігається в ізольованому контейнері (званому Дьюаром) під невеликим тиском, якщо він взагалі є. Оскільки LN постійно википає, ви завжди трохи втрачаєте.

Як нітратна, так і нітритна форми азоту в питній воді є проблемою для здоров’я, особливо для немовлят, вагітних жінок і людей похилого віку. Аналіз води – це єдиний спосіб визначити наявність і кількість цих забруднювачів у колодязній воді.

Оцініть статтю