Чи можна занадто довго тушкувати яловичі стейки?

Тривале тушкування також може призвести до того, що м’ясо стане м’якшим і може навіть розвалитися. Тут ведуть ваші власні переваги.

Обсмажте стейки до рум'яної скоринки з усіх боків по 2-3 хвилини. Помістіть томатне пюре, нарізану цибулю, лавровий лист і кубик яловичого бульйону Knorr в каструлю і додайте воду, поки стейки не покриються водою. Тоді залиште це все 2,5 години тушкувати. Після приготування додайте сіль і перець за смаком.

Для тушкування м'яса потрібно багато вологи, м'ясо не може ввібрати цю вологу, якщо воно готується занадто довго. Однак ми рекомендуємо злегка обсмажити стейки на вершковому маслі або на суміші олії та масла.

Чим довше ви варите рагу, тим ніжніше воно стане. Однак ви повинні мати це на увазі якщо дати йому сидіти занадто довго, м’ясо повністю розвалиться. Таким чином у вас більше не залишиться шматочків м’яса, але рагу стане схожим на густий соус зі свининою.

Абсолютний секрет отримання хорошого сукеда полягає в тому тушкувати довго і додати трохи кислинки. Це можна зробити, тушкуючи вино, помідори, оцет або цитрусові, оскільки вони містять кислоту. А кислота гарантує, що м’ясо стане м’яким.

Харчову соду, наприклад, можна залишити в м’ясі приблизно на 30 хвилин. Але різні фрукти також містять ферменти, які роблять ваше м’ясо надзвичайно м’яким. Ананас, ківі та папайя (пюре) сприяють розщепленню м’язових волокон у м’ясі. Інші кислі фрукти, лимонний сік або пахта також можуть допомогти.

Оцініть статтю