Так! Ваша улюблена кулінарна олія – це добре, щоб споживати її на палео-дієті. Він наповнений мононенасиченими (читай: корисними для серця) жирами та антиоксидантами, а також надзвичайно протизапальним. 25 квітня 2019 р.
Відповідь – так! Палео-дієти зосереджені на цілісних, нерафінованих продуктах. Оливкова олія першого віджиму – це цільний продукт, виготовлений пресуванням оливок. При виготовленні оливкової олії першого віджиму не використовуються нагрівання та розчинники.
Ось п’ять найкращих олій для палео-дієти.
- Масло авокадо. Багата мононенасиченими жирами олія авокадо видобувається з вершкового авокадо, яке багате жирними кислотами та корисними поживними речовинами. …
- Кокосова олія. …
- Оливкова олія. …
- Пальмові олії. …
- Сало.
Американська кардіологічна асоціація рекомендує споживати кукурудзяна, сафлорова і рапсова олії, але палеоплани кажуть, що це «не дозволено» через співвідношення омега-6 і омега-3 жирних кислот і спосіб обробки олії.
Альтернативні варіанти олії для палео продуктів
- Олія авокадо, нерафінована та холодного віджиму.
- Олія насіння гарбуза, нерафінована та холодного віджиму.
- Мигдальна олія, нерафінована та холодного віджиму.
- Олія волоського горіха, нерафінована та холодного віджиму.
- Лляна олія, нерафінована та холодного віджиму.
- Олія горіха макадамії, нерафінована та холодного віджиму.
Технічно ні. Видалення кофеїну з рослини зазвичай відбувається за допомогою хімічної обробки, яку ми вважаємо занадто далекою від природного механічного процесу. Наші палеолітичні предки не мали б можливості видалити кофеїн із кавових зерен.