Чи потрібно чистити картоплю від шкірки?

Найкраще чистити картоплю для таких страв, як картопляне пюре, картопля з гребінцем або картопляний салат, оскільки вона повинна мати більш гладку текстуру. З іншого боку, картопляне лушпиння містить залізо, клітковину, вітаміни B і C, тому залиште лушпиння, якщо ви хочете, щоб у вашій страві було більше поживних речовин.

«З точки зору здоров’я, і я думаю, з точки зору смаку та текстури, набагато краще залишити шкіру", – каже Саймон. "У шкірці картоплі дуже багато клітковини, калію, вітаміну С, вітаміну В – усі ці корисні, корисні речовини знаходяться у великій концентрації в шкірці".

Глікоалкалоїди природним чином містяться в картоплі і є токсичними для людини у високих рівнях. Глікоалкалоїди зосереджені в шкірці, і тривалий вплив світла на бульби стимулює утворення глікоалкалоїдів біля поверхні бульби картоплі. Глікоалкалоїди не розщеплюються при варінні або смаженні.

Залежить від картоплі. Якщо на шкірці є ознаки зеленого кольору, їх необхідно видалити. У ньому містяться хімічні речовини, які є дуже гіркими та можуть злегка обпалити рот. Вони токсичні і можуть викликати розлад шлунка, якщо ви їсте багато зелені.

За словами користувача TikTok lorafied, єдине, що вам знадобиться для приготування картопляного пюре в цей святковий сезон, це решітка для охолодження. Використовуйте улюблений рецепт картопляного пюре, але замість того, щоб чистити тартери, просто відваріть їх цілком разом зі шкіркою.

Щоб отримати більше антиоксидантів, залиште шкірку та оберіть різнокольорові сорти картоплі, як-от червону та фіолетову картоплю. Чим більше кольору, тим більше антиоксидантів. плюс, шкірка деяких видів картоплі може мати в 12 разів більше антиоксидантів, ніж м’якоть. Шкірка печеної картоплі є чудовим джерелом калію та магнію.

Оцініть статтю