Чи здорові ГМО фрукти?

ГМО-продукти ретельно вивчаються перед продажем населенню, щоб переконатися, що вони такі ж безпечні, як2 продукти, які ми їмо зараз. Ці дослідження1 показують, що ГМО не впливає на вас інакше, ніж продукти без ГМО. Чи впливає ГМО на ваше здоров'я? ГМО-продукти такі ж корисні та безпечні для споживання, як і їхні аналоги без ГМО.

Вважається, що споживання цих генно-інженерних продуктів може викликати розвиток захворювань, несприйнятливих до антибіотиків. Крім того, оскільки ці продукти є новими винаходами, мало відомо про їх довгостроковий вплив на людину.

Хоча Сучасні дослідження показують, що ГМО продукти безпечні для споживання, деякі люди стурбовані їхнім потенційним впливом на здоров’я. Через відсутність довгострокових досліджень на людях необхідні додаткові дослідження.

Органічний означає відсутність пестицидів і ГМО, тоді як без ГМО означає, що їжа не була виготовлена ​​з використанням генетично модифікованих організмів. Немає однозначної відповіді, що краще – будь-який з них може бути настільки ж хорошим, якщо ви прагнете зберегти загальний стан здоров’я та зменшити споживання забруднюючих речовин.

Які нові «несподівані ефекти» та ризики для здоров’я створює генна інженерія?

  • Токсичність. Їжа, створена за допомогою генної інженерії, за своєю суттю нестабільна. …
  • Алергічні реакції. …
  • Стійкість до антибіотиків. …
  • Імуносупресія. …
  • Рак. …
  • Втрата харчування.

Однією з причин європейського спротиву ГМО є те, що переваги для сільського господарства та виробництва продуктів харчування часто вважаються слабкими або відсутніми, тоді як ризики вважаються суттєвими.

Оцініть статтю