Чи здорові сходи гороху?

Чи корисні пагони? Як і слід було очікувати від зелених овочів, пагони гороху насичений вітамінами А і С, а також фолієвою кислотою та антиоксидантами. У них мало жиру, калорій і вуглеводів, тому ви можете їсти їх так, ніби завтра ще не буде.25 березня 2021 р.

Одна чашка пагонів гороху забезпечує приблизно 35% добової норми вітаміну С і 15% добової норми вітаміну А. Для порівняння, це в сім разів більше вітаміну С, ніж чорниця, і в чотири рази більше вітаміну А, ніж помідори. Вони також є чудовим джерелом вітаміну К, забезпечуючи 66% DV від однієї чашки.

Сходи гороху досить ніжні з м'яким солодким смаком, що нагадує свіжий горох. Вони є частиною сімейства бобових разом із квасолею та сочевицею, але пагони гороху їдять і готують як листові овочі, такі як шпинат і капуста.

Вони багаті мінералом залізом (11,6%). а також марганець (10,6%) і холін (10,5%)‌ необхідні для багатьох процесів в організмі та підтримують здоров’я серця, зміцнюють імунну систему та допомагають детоксикації. Якщо ви шукаєте здоровий і смачний спосіб збільшити споживання поживних речовин, я рекомендую горохову мікрозелень.

Чи можна їсти пагони сирими? так! Свіжі, хрусткі сходи гороху дуже смачні, якщо їх їсти сирими. Кидайте їх у салати або використовуйте там, де б ви використовували іншу мікрозелень (поверх кростіні, у салатах тощо).

Підсумовуючи переваги пагонів гороху Стаття Мікрозелень гороху — це крихітні, смачні та універсальні супергерої рослинного світу. Має бути якась причина, яку ми називаємо суперфудом! Ці маленькі хлопці містять потужну порцію поживних речовин і смаку, що робить їх фантастичним доповненням до багатьох страв.

Оцініть статтю