Швидкий овес або овес швидкого приготування є овес, який проходить подальшу обробку для скорочення часу приготування. Їх частково готують на пару, а потім розкачують ще тонше, ніж старомодний овес ( 1 ).4 квітня 2023 р.
Білий овес пропонує швидкий і гладкий варіант для тих, хто поспішає, тоді як овес забезпечує універсальність і приємну текстуру для різноманітних страв.. Сталевий овес із ситним жуванням і насиченим смаком ідеально підходить для тих, хто любить ситніший сніданок.
Докази показують, що овес є серед найздоровіших продуктів, які ви можете їсти, повні сповільненого вивільнення енергії, вони підтримуватимуть вас довше, вони багаті клітковиною та можуть допомогти знизити рівень холестерину, як частина дієти з низьким вмістом жиру.
Немає серйозних відмінностей у харчових перевагах трьох видів вівса. Усі форми вівса складаються з 100% цільного зерна, є хорошим джерелом клітковини та мають однакову інформацію про поживну цінність – однакові калорії, клітковину та білок на порцію.
Сталевий овес, також званий ірландською вівсянкою, це ціле ядро вівса, розрізане на дві або три частини за допомогою сталевих дисків. Цей вид вівса містить найбільшу кількість клітковини, так як він найменше піддається обробці. Вівсяна крупа готується трохи довше, а в результаті виходить кремоподібна та жувальна каша.
Але головне – помірність, каже експерт. Вона додає:Рекомендується помірна кількість і вживання вівса 2-3 рази на тиждень під час одного прийому їжі.” Переконайтеся, що ваш раціон також багатий кількома іншими поживними речовинами!