Чим божоле відрізняється від бордо?

У багатьох відношеннях Божоле та Бордо настільки розрізнені, наскільки можуть бути два французьких виноробних регіони. У кожного свої усталені стереотипи. Божоле легкий і фруктовий. Бордо потужний і дубильний.

Відзначається своєю аромати червоної смородини та малини. Місцева історія регіону стверджує, що це місце було місцем перших виноградників, посаджених у Божоле римлянами. Chiroubles – це крю має виноградники на одній із найвищих висот серед Крю Божоле.

Корвіна, ще один італійський сорт, виробляє вино з легким тілом із квітковими червоними фруктами на носі та пікантними фруктами смородини, червоної вишні та сливи на смаку. Яскравий і фруктовий, його історично порівнювали з божоле, і обидва безперечно мають спільну смакову здатність.

Мало того, що вони близькі, регіон Божоле, технічно кажучи, є частиною того самого адміністративного регіону, що й Бургундія. але Божоле – це не Бургундія. Це дуже особлива річ, зі своїм терруаром, історією, стилями виноробства, особистостями.

Якщо ви хочете спробувати американське вино, схоже на Бордо, купіть купаж Мерло, Каберне Совіньон і Каберне Фран. Ви можете знайти більше вказівок щодо винограду в прикладах нижче.

«Це означає, що вартість виробництва вища, ніж будь-коли», — каже він. Нижча врожайність — частково завдяки зміні клімату — і більш орієнтована на якість техніка вплинули на вартість виробництва божоле.

Оцініть статтю