Чим відрізняється котлета від шніцеля?

Насправді різниця невелика і це залежить лише від типу використовуваного м’яса. Так як для приготування оригінального шніцеля використовується тонко подрібнена телятина, ми прийнято називати різновид шніцеля котлетою. Незалежно від назви, ця страва готується схожим способом.4 янв 2024

Свинячу відбивну, та ще й з птиці, ще називають шніцелем, завдяки подібній обробці. Кожен з них відбиваємо, обсипаємо сухарями і обсмажуємо на сковороді. Однак для приготування оригінального віденського делікатесу слід використовувати тільки м’ясо телятини.

Його називають по-різному – у Малопольщі фарш, запечений у хрусткій паніровці, називають шніцелем, тоді як у Сілезії цю ж страву називатимуть karnadle. Цей термін охоплює панірований і смажений фарш (це може бути свинина, яловичина і свинина або свинина і птиця).

переклади:(редагувати) (1.2) перегляньте список перекладів у записі: котлетний фарш. джерела: ↑ Словник німецьких запозичених слів у польській мові за ред.

Оригінальний варіант цієї страви – віденський шніцель – Wiener Schnitzel, тобто котлета телятина (нога) збиті до товщини приблизно 3 мм, запаніровані в яйці, борошні та панірувальних сухарях. Це блюдо охороняється австрійським законодавством, тому ресторатори дуже уважно стежать за правильною номенклатурою.

У середньовічній північній Італії була популярна схожа страва зі смаженої панірованої телятини. Однак на це є багато ознак Шніцель походить від страви, яка в австрійській кухні називається Backhandl, тобто котлета з курячої грудки, запанірована та обсмажена..

Оцініть статтю