Чим відрізняється запечена курка від смаженої?

Слово «запікати» зазвичай вживається, коли страву покривають соусом або готують у закритій каструлі. Смаження часто є простішим, зазвичай м’ясо чи овоч покривають олією чи іншим жиром, приправляють, а потім готують у відкритій сковороді або на решітці.4 квітня 2022 р.

Яка різниця між випіканням і смаженням? Під час смаження використовується той самий тип загального сухого тепла, що й для випікання, але при вищих температурах від 400 до 450° F. Виберіть спосіб смаження, щоб отримати більш щільну, жорстку їжу підрум’янену та хрустку, і метод запікання, щоб зберегти вологу в більш тонкій, делікатній їжі.

Кращим варіантом буде смажена курка оскільки в ньому менше насичених жирів і холестерину. Він також наповнений білком, вітаміном B12 і залізом. Якщо ви хочете збільшити кількість білка у своєму раціоні, смажена курка є чудовим джерелом.

Запікання схоже на запікання, але використовує більш високу температуру для приготування їжі, наприклад першокласних шматків м’яса та овочів, водночас створюючи хрустку, карамелізовану поверхню.

Якщо ви любите смажити курку в духовці, вам дуже сподобається цей спосіб смаження цілої курки на повітрі. Смажена курка у фритюрниці займає менше часу, залишає менше безладу та виходить майже ідентичним – або навіть кращим.

Якщо ви готуєте їжу з твердою структурою, як будь-який вид м’яса чи овочів, незалежно від температури в духовці, ви її засмажите. Якщо ви готуєте їжу, яка ще не має твердої структури, але матиме її після приготування — наприклад, кекси, торти, хліб і запіканки — правильним способом буде запікання.

Оцініть статтю