Чому болить голова після хліба?

Дріжджі. Продукти, що містять дріжджі— як відомо, хліб на заквасці та свіжа випічка, наприклад пончики, тістечка та хліб, викликають напади мігрені. Підступним інгредієнтом є (як ви здогадалися) тирамін, той самий винуватець, який міститься в алкоголі та сирі.

Клейковина: Зерна пшениці, ячменю та жита містять білок «глютен». Багато людей мають чутливість або непереносимість глютену. Якщо ви страждаєте від чутливості до глютену, споживання глютену викликає запалення в центральній нервовій системі, що призводить до мігрені.

Біль коливається від помірного до сильного і зазвичай триває від 4 до 72 годин. У багатьох випадках (але не у всіх) мігрень виникає на одній стороні голови. Ви також можете відчути: Пульсуючий біль.

У деяких людей споживання великої кількості вуглеводів, особливо тих, що швидко засвоюються (з високим глікемічним індексом), може спричинити швидке підвищення та зниження рівня цукру в крові, що викликає вивільнення кортизолу та адреналіну, що може спричинити порушення кровоносних судин. мозок стискається, викликаючи головний біль.

Але більшість людей знаходять полегшення від симптомів дотримання безглютенової дієти. Ви повинні співпрацювати зі своїм медичним працівником і дієтологом, щоб спланувати свій раціон. Ви також можете запитати свого медичного працівника про додавання пробіотиків у свій раціон.

Як і у випадку реакції на інші продукти, симптоми алергії на пшеницю можуть включати:

  • Кропив’янка або шкірний висип.
  • Нудота, спазми в шлунку, нетравлення, блювота або діарея.
  • Закладеність або нежить.
  • чхання.
  • Головні болі.
  • астма.
Оцініть статтю