Чому болить живіт після хліба і макаронів?

Якщо ви чутливі до пшениці ви можете відчувати здуття живота, спазми в шлунку або діарею через години після вживання продуктів із пшениці. У більш легких випадках ви можете відчувати дискомфорт у животі, особливо після вживання великої порції. Целіакія виникає як крайня форма непереносимості глютену. 8 липня 2020 р.

Що важче засвоюється: макарони чи хліб? Як правило, продукти з меншим вмістом клітковини легше засвоюються. Враховуючи, що хліб містить менше клітковини, ніж макарони, з менш ніж 1 грамом харчових волокон, а макарони містять приблизно 2,5 грама харчових волокон, макарони можуть бути трохи важчими для травлення.

Важкі вуглеводи Дієта, багата вуглеводами може викликати проблеми зі шлунком, такі як здуття живота, печія та гази. До відповідальних продуктів належать крохмалисті продукти, такі як макарони, локшина, картопля та білий хліб. Вони також завантажені полісахаридами – цукрами, які важко перетравлювати.

Алергія може бути специфічною для певних білків, тому хтось може реагувати на пшеницю, але не обов’язково на інші зерна, що містять глютен, наприклад ячмінь або жито.

Біль у животі, здуття живота, запор, діарея та гази це поширена реакція на глютен у людей з целіакією. Хоча це нечасто, блювота може виникнути, особливо якщо ви проковтнули велику кількість глютену (подумайте: шматочок піци або пончик, а не кілька крихт).

Якщо ви відчуваєте розлад шлунка кожного разу, коли ви їсте хліб, макарони або інші продукти, що містять глютен, і ваш лікар уже виключив целіакію, можливо, у вас є нецеліакія непереносимість глютену. Глютен – це білок, який міститься в зернових, включаючи пшеницю, ячмінь, жито та тритикале (помісь пшениці та жита).

Оцініть статтю