Тому прийнято збиратися родиною в четвер перед Страсною неділею і пекти смачний солодкий великодній хліб, який називається Цурекі. Це їдять на Великдень оскільки три коси хліба символізують Святу Трійцю. Хоча багато греків, як правило, продають і їдять його протягом року.
Баранина є традиційною центральною частиною грецького пасхального свята. У селах це буде ціле ягня — або два — обертається на рожні, полите червоним вином і орегано протягом дня.
Цурекі традиційно печуть у Страсний четвер, а потім їдять у Великодню неділю. Однак сьогодні ви можете отримати цурекі протягом усього року.
Цурекі символізує Воскресіння Христове і відродження загалом. Цурекі (грецькою τσουρέκι) — традиційний солодкий дріжджовий хліб, який греки готують щороку у Великий четвер, а потім споживають у Великодню неділю.
Грецька великодня трапеза часто включає смажену баранину як традиційне м’ясо. Ця страва зазвичай приправлена та готується на рожні символ смерті Христа на хресті як жертви за грішників. Апостол Іоанн назвав Ісуса Агнцем Божим, тому подача ягняти на Великдень вшановує це.
Простіше кажучи, різні дати пов’язані з різними календарями, за якими слідують окремі релігійні приналежності. Хоча більшість західних країн і християнських конфесій використовують григоріанський календар, дата православної Пасхи походить від старого юліанського календаря.