Чому греки їдять цурекі на Великдень?

Тому прийнято збиратися родиною в четвер перед Страсною неділею і пекти смачний солодкий великодній хліб, який називається Цурекі. Це їдять на Великдень оскільки три коси хліба символізують Святу Трійцю. Хоча багато греків, як правило, продають і їдять його протягом року.

Баранина є традиційною центральною частиною грецького пасхального свята. У селах це буде ціле ягня — або два — обертається на рожні, полите червоним вином і орегано протягом дня.

Цурекі традиційно печуть у Страсний четвер, а потім їдять у Великодню неділю. Однак сьогодні ви можете отримати цурекі протягом усього року.

Цурекі символізує Воскресіння Христове і відродження загалом. Цурекі (грецькою τσουρέκι) — традиційний солодкий дріжджовий хліб, який греки готують щороку у Великий четвер, а потім споживають у Великодню неділю.

Грецька великодня трапеза часто включає смажену баранину як традиційне м’ясо. Ця страва зазвичай приправлена ​​та готується на рожні символ смерті Христа на хресті як жертви за грішників. Апостол Іоанн назвав Ісуса Агнцем Божим, тому подача ягняти на Великдень вшановує це.

Простіше кажучи, різні дати пов’язані з різними календарями, за якими слідують окремі релігійні приналежності. Хоча більшість західних країн і християнських конфесій використовують григоріанський календар, дата православної Пасхи походить від старого юліанського календаря.

Оцініть статтю