Чому їжа приносить мені стільки щастя?

Вживаючи «здорову» їжу на відміну від нездорової їжі, ваш мозок реагує на поживні речовини, які ви вживаєте, вивільняючи такі нейромедіатори, як дофамін, серотонін, ГАМК тощо, усі вони допомагають регулювати настрій, допомагають сну та зменшують фізичну реакцію тривоги.15 травня 2023 р.

Торти, печиво та інші солодкі закуски та напої можуть підбадьорити вас, якщо ви почуваєтесь пригнічено. Вони швидко вивільняють цукор у вашу кров, що може швидко збільшити або зменшити відчуття щастя. Якщо ви з’їсте те, чого вам так хочеться, організм виділяє дофамін.

Це бажання отримати більше задоволення, а не більше калорій.” «Коли ми їмо смачну їжу, ми отримуємо сплеск нейромедіатора дофаміну, який є частиною системи винагороди в нашому мозку. Це змушує нас почуватися добре, тому ми продовжуємо їсти їжу, щоб отримати це відчуття».

Їжа та ваш настрій Споживання білка (з таких продуктів, як риба, яловичина, курка, індичка, тофу, бобові, яйця та несолодкий йогурт) пов’язано з підвищений рівень дофаміну і норадреналіну, які є хімічними речовинами мозку, які впливають на ваш настрій, мотивацію та концентрацію.

Існує кілька компонентів їжі, які можуть впливати на рівень серотоніну в нашому мозку, зокрема: триптофан. Оскільки більше амінокислоти триптофану потрапляє в мозок, у мозку виробляється більше серотоніну, який покращує настрій..

Мозок винагороджує споживання солі, жиру та цукру вивільненням хімічних речовин, що сприяють гарному самопочуттю. (CNN) — У День подяки багато хто з нас їсть набагато більше, ніж зазвичай, а потім задоволено пливе, смакуючи індичку та солодку картоплю. Живіт, набитий заспокійливою їжею, може відчуватися як теплі обійми зсередини.

Оцініть статтю