Чому хліб на заквасці кращий за цільнозерновий?

Підсумок. Закваска є більш здоровою альтернативою звичайному білому або цільнозерновому хлібу. Хоча він має порівняльні поживні речовини, нижчий рівень фітату означає, що він більш засвоюваний і поживний. Пребіотики також допомагають зберегти кишкові бактерії щасливими, і може бути менша ймовірність різкого підвищення рівня цукру в крові.

Закваска покладається на суміш диких дріжджів і молочнокислих бактерій, а не на пекарських дріжджах, щоб сквашувати тісто. Він багатший поживними речовинами, менш схильний до підвищення рівня цукру в крові, містить меншу кількість глютену та, як правило, легше засвоюється, ніж хліб, виготовлений на пекарських дріжджах..

Ось наші 7 найкращих варіантів корисного, насиченого поживними речовинами хліба.

  1. Пророщене цільне зерно. Пророщений хліб виготовляється з цільного зерна, яке почало проростати під впливом тепла та вологи. …
  2. Закваска. …
  3. 100% цільна пшениця. …
  4. Вівсяний хліб. …
  5. Хліб з льону. …
  6. 100% пророщений житній хліб. …
  7. Здоровий безглютеновий хліб.

Хліб на заквасці готується через повільний процес бродіння, що може призвести до того, що цей вид хліба підвищує рівень цукру в крові повільніше, ніж інші види хліба. Таким чином, хліб на заквасці може бути чудовим вибором для тих, хто страждає на діабет. Цільнозерновий хліб на заквасці – найкращий хліб на заквасці для діабетиків.

Поліпшення здоров’я травлення Згідно з деякими дослідженнями, хліб із закваскою діє як пребіотик, а це означає, що клітковина в хлібі допомагає живити «хороші» бактерії у вашому кишечнику. Ці бактерії важливі для підтримки стабільної та здорової системи травлення.

Оцініть статтю