Чому протестанти не люблять Марію?

Мати Ісуса, якою б святою вона не була, була такою лише завдяки Христу, і тому будь-яке особливе вшановування її неминуче применшувало унікальну, безприкладну шану, яка належить нашому Господу. Так точно думали реформатори. 16 вересня 2021 р

Протестантський виклик Деякі вважали, що католицька церква більше зацікавлена ​​в грошах і владі, ніж у порятунку душ. Наприклад, церква продавала «індульгенції» для тих, хто вчинив гріхи. За штраф, сплачений церкві, ваш гріх буде прощений, а коли ви помрете, церква сказала, що ви підете на небо.

Християни-протестанти вірять у Марію, матір Ісуса. Тобто ми віримо, що вона була реальною людиною і що вона справді існувала. Ми також віримо, що сила Святого Духа чудесним чином зачала в її лоні Ісуса, коли вона була ще незайманою.

Заперечення протестантів. Головною причиною протестантів проти Непорочного Зачаття і безгрішності Марії, що випливає з цього, є те, що нам сказано, що «всі згрішили» (Рим. 3:23). Крім того, кажуть, Марія сказала, що її «дух радіє в Бозі, Спасителі моїм» (Лк. 1:47), а Спаситель потрібен тільки грішнику.

Єретики ненавидять Марію, бо саме через неї Христос особисто протистоїть їхнім гордим думкам. Через Втілення Христос присутній у священнослужителях та ієрархії Церкви, які передають Священне Передання, якому єретик ніколи не підкориться.

Ці проблеми включали священики не були добре освіченими, а деякі з вищих лідерів Церкви були корумпованими. Крім того, Лютер заявив, що сам Папа має надто велику владу над Церквою та політикою. Лютер також записав свої власні ідеї щодо віри.

Оцініть статтю