Чому протестанти відкидають Марію?

Взагалі кажучи, Протестанти не вірять, що Марія була якимось чином безгрішна, у непорочному зачатті, що вона була вічною незайманою або що вона будь-яким чином є посередницею для християн (кому християни можуть помолитися). 19 серпня 2019 р

по-перше, Марія з просто достатньою свободою поставила б Втілення під загрозу: коли зіткнеться з Благовіщенням, її невпорядковані бажання через первородний гріх можуть взяти верх над нею, і вона може відмовитися від Бога. Лише непорочній волі можна довіряти, щоб надійно вибрати те, що справді добре, волю Божу.

Протестанти рішуче засудили проголошення Ineffabilis Deus як використання папської влади, а саму доктрину як небіблійну, оскільки він заперечував, що всі згрішили, і спирався на латинський переклад Луки 1:28 (уривок «повний благодаті»), який оригінальний грецький переклад не підтримував.

Єретики ненавидять Марію, бо саме через неї Христос особисто протистоїть їхнім гордим думкам. Через Втілення Христос присутній у священнослужителях та ієрархії Церкви, які передають Священне Передання, якому єретик ніколи не підкориться.

Коли протестанти називають Марію «незайманою», вони мають на увазі, що вона була незайманою лише до народження Ісуса. Вони вважають, що згодом у них з Йосипом народилися діти, яких Святе Письмо називає «братами Господніми». Розбіжності виникають через біблійні вірші, в яких використовуються терміни «брати», «брат» і «сестра».

Але в міру того, як у середні віки маріанська побожність ставала більш складною, деякі християни почали хвилюватися, що вона замінює Ісуса. Після 16 ст Протестантська Реформація, маріанське поклоніння уникали некатолики і вважали його загрозою для Ісуса як єдиного Викупителя людства.

Оцініть статтю