Солодка картопля багата антиоксидантами, вітамінами, клітковиною та мінералами, що робить її чудовим доповненням до вашої вечері. Однак через їх високу калорійність, важливо переконатися, що солодка картопля фрі вживається в помірних кількостях як частина здорової збалансованої дієти.
Солодка картопля містить бета-каротин, і його надмірне споживання може призвести до гіпервітаміноз А (токсичність вітаміну А), при якому надлишок вітаміну А накопичується в печінці. Хоча це не вважається шкідливим, колір шкіри та нігтів може стати помаранчевим. Крім того, солодка картопля багата вуглеводами.
Домашня запечена картопля фрі з солодкої картоплі корисна, навіть з додаванням олії для смаження. На відміну від солодкої картоплі фрі в ресторані (яку смажать у фритюрі в олії, часто кілька разів), ця картопля фрі містить помірну кількість жиру, і цим жиром є корисна для серця оливкова олія.
Доведено, що бета-каротин у солодкій картоплі бореться із запаленням, а їх регулярне вживання може полегшити біль у суглобах та інші симптоми запальних захворювань, таких як артрит.
Ось 6 дивовижних переваг солодкої картоплі для здоров’я.
- Дуже поживний. Солодка картопля є чудовим джерелом клітковини, вітамінів і мінералів. …
- Сприяти здоров’ю кишечника. …
- Може мати протиракові властивості. …
- Підтримка здорового зору. …
- Може покращити роботу мозку. …
- Може підтримувати вашу імунну систему.