Оскільки духовки нагрівають повітря, а повітря не містить калорій, випікання в духовці не додає додаткових калорій або жиру до їжі, яку ви готуєте. Ось чому випічка є розумнішим варіантом, коли ви працюєте над контролем споживання калорій, холестерину чи жиру, оскільки вам залишаються лише калорії та жир із їжі на сковороді.
У курячій шкірі знаходяться всі погані жири та хімікати. Якщо ви не хочете знімати шкірку, гарним початком буде обрізати її якнайкраще. . Смажена в духовці курка корисніша, ніж смажена у фритюрі тому що готується в духовці, а не на олії.
Запечена картопля фрі має багато переваг перед смаженою. Запечена картопля фрі містить менше калорій і жиру, а також їх набагато легше зробити вдома. Коли ви смажите картоплю, у процесі втрачається багато природних поживних речовин картоплі. Але коли ви запікаєте картоплю, вона зберігає більше вітамінів і мінералів.
Смаження зазвичай передбачає приготування їжі в духовці або на відкритому вогні без занурення в олію. Цей метод може допомогти зберегти більше поживних речовин порівняно зі смаженням, оскільки він не передбачає занурення їжі в олію, що може додати додаткові калорії та жир.
Здорові методи приготування їжі
- гриль.
- помішувати смаження.
- смаження на повітрі.
- смаження або запікання з мінімальною кількістю олії (наприклад, використовуйте спрей або злегка змастіть олією)
- запарити або бланшувати в окропі.
- мікрохвильова піч.