Ірландський содовий хліб – це те саме, що хліб на заквасці?

Люди часто запитують, чи хліб на заквасці та содовий хліб – це одне й те саме. Швидка відповідь – ні. Поки і хліб із закваскою, і хліб із содою мають певну схожість, наприклад, молочна кислота всередині хліба, обидва використовують різні інгредієнти та процеси – що також означає, що вони також відрізняються на смак.

Ні, вони не однакові. Ірландський содовий хліб кваситься харчовою содою, тоді як хліб на заквасці кваситься натуральними дріжджами із закваски. Содовий хліб не бродить, на відміну від хліба на заквасці, якому потрібен тривалий час бродіння через дикі дріжджі.

Ірландський содовий хліб також має кілька інших назв: коли ми були на уроці у відомій кулінарній школі Баллімало в графстві Корк, Ірландія, вони зробили цей буханець і назвали його «Плямистий пес». Його також називають білий содовий хліб, американський ірландський содовий хліб або фруктовий содовий хліб.

Здоровий хліб для бездріжджових дієт: содовий хліб Цей традиційний ірландський хліб готується з цільнозернового або білого борошна, пахти та розпушувача, а не з дріжджів, тому ідеально підходить для людей, які дотримуються бездріжджової дієти. Цільнозернові різновиди є найбільш здоровими. Його також дуже легко приготувати вдома, спробуйте цей простий рецепт содового хліба.

Харчові примітки Цільнозерновий содовий хліб здорове доповнення до вашої тарілки! Одна порція — скибочка товщиною 1/2 дюйма — містить складні вуглеводи для підтримки енергії, білок, клітковину, вітаміни й мінерали.

Ви також можете побачити термін "левенський хліб» або «pain au levain», інші назви хліба на заквасці. Оскільки термін levain по-французьки означає закваску, яка майже завжди розуміється як хліб природного бродіння, термін levain часто використовується як синонім закваски.

Оцініть статтю