Листкове тісто та філо – одне й те саме?

Основні відмінності листкового тіста від тіста філо полягають у жирності та способі приготування. Листкове тісто — це ламіноване тісто, яке набуває свого характерного повітряного шару завдяки шарам вершкового масла, тоді як тісто філо є порівняно нежирним. Філо-тісто складається здебільшого з борошна та води та може легко висихати.17 січня 2024 р.

Через великі відмінності в товщині, їхніх інгредієнтах і способах їх виготовлення, не варто замінювати листкове тісто листковим тістом чи навпаки. Це дуже різні тістечка з різними текстурами, і рецепти вийдуть найкращими, якщо ви використовуєте правильний.

Кожна складка додає нові шари, і незабаром аркуш листкового тіста містить сотні окремих шарів борошна та масла. Філо — це набагато більш сухе тісто, яке розтягується на тонкі, як папір, листи, і його шарують розтопленим маслом або олією так само, як ви шаруєте соус і локшину для приготування лазаньї.

Я використовую один аркуш філо, дранку на моєму прошутто, викладаю на нього дюкселі, і все готово.

Ще краще, переключіть свою випічку з пісочного або листкового тіста на філо. Це випічка з найменшим вмістом жиру: 2,9 г жиру на 100 г. Для порівняння це 26,2 г для листкового тіста або 31,4 г для пісочного тіста. Філо – самий низькокалорійний варіант також, і він простий у використанні.

Основні відмінності листкового тіста від тіста філо полягають у жирності та способі приготування. Листкове тісто — це ламіноване тісто, яке набуває свого характерного повітряного шару завдяки шарам вершкового масла, тоді як тісто філо є порівняно нежирним. Філо-тісто складається здебільшого з борошна та води і може легко висихати.

Оцініть статтю