Мигдальна начинка – це те саме, що марципан?

Може збентежити те, що в рецептах іноді використовуються терміни «мигдальна паста» та «марципан» як синоніми, оскільки насправді вони зовсім різні. Мигдальна паста має грубішу текстуру, але набагато м’якша, ніж марципан, що дозволяє використовувати її як начинку. На відміну від марципану, мигдальна паста витримує випікання. Dec 10, 2020

Франжипан – це просто мигдальний крем, який містить мигдаль, цукор, яйця, масло та іноді невелику кількість борошна. Мигдальна начинка навіть легша та краще намазується, ніж мигдальна паста з пухкою кремовою консистенцією.

У мигдальній пасті вдвічі більше мигдалю, ніж у марципані, що робить його більш грубим за текстурою та менш солодким, ніж аналог. Їхня консистенція також відрізняється, оскільки марципан гладкий і гнучкий, майже схожий на глину, тоді як мигдальна паста дещо піскувата і розтікається, майже як тісто для печива.

Змішайте 1 ½ склянки цукрової пудри та 1 склянку сухого кокосу. Додайте 1 яєчний жовток і 1 столову ложку лимонного соку, розмішуйте до отримання однорідної маси. Замісити суміш і розкачати. Потім ви можете використовувати його як заміну марципану.

Німецький марципан виготовляється шляхом подрібнення цілого мигдалю з цукром і часткового висушування пасти, а французький марципан (так званий «massepain») виготовляється шляхом поєднання меленого мигдалю з цукровим сиропом.. Деякий марципан приправлений рожевою водою. Іспанський марципан виготовляється без гіркого мигдалю.

Промислова мигдальна паста має тривалий термін зберігання. Однак, щоб він не висох, після відкриття його слід щільно загорнути та зберігати в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері.

Оцініть статтю