Мока горщик чи френч-прес краще?

Френч-прес — це хороший варіант для любителів кави, які хочуть отримати насичену та ароматну чашку кави, тоді як чашка Moka Pot ідеально підходить для тих, хто хоче міцну та ароматну чашку кави, яка за смаком і текстурою схожа на еспресо.Квітень 5, 2023

Недоліки

  • Помел каструлі для еспресо на плиті дуже специфічний, тому вам знадобиться кавомолка з зерном. …
  • Важливо стежити за горщиком мока протягом усього процесу приготування. …
  • Алюміній є дуже суперечливим матеріалом і часто безпосередньо контактує з гарячою водою в горщику мока.

Кава, приготована в каструлі мока, є джерелом життя італійської родини. Домашній ритуал із застосуванням алюмінієвої каструлі та невеликої гори меленої кави, яка створює той булькаючий звук і той незрівнянний, заспокійливий аромат, який змушує людей поспішати на кухню.

Кава, яка виходить з Moka Pot, дуже концентрована, густа та смачна. Однак дуже легко витягти недостатньо або надлишково. Moka Pot не зрівняється з еспресо-машиною за консистенцією, якістю чи контролем. Важко контролювати якість від варки до варки.

Ні. Каструля мока дуже близька за функціями еспресо-машини, оскільки вона пропускає гарячу воду під тиском пари через камеру, наповнену меленою кавою. Гаряча вода проводить дуже мало часу в контакті з землею, перш ніж вийти в іншу камеру. Французька преса зовсім інша.

У той час як чайник Moka готує міцну, гостру та енергійну каву, ідеальну для поєднання з молоком або вершками, френч-прес дає насичену каву з багатою текстурою, яка має більше нюансів і менш насичену. Вибирайте між двома на основі ваших уподобань і матеріалів, з яких виготовлено кожен пристрій.

Оцініть статтю