Monastrell сухий?

Сорт винограду любить теплий сухий клімат і має дрібні ягоди з товстою шкіркою – хрестоматійне поєднання для виготовлення вин з інтенсивним кольором і високим рівнем таніну. Насправді саме його дубильні речовини, що сушать рот, принесли винограду французьке прізвисько Étrangle-Chien (душитель собак).

Monastrell має подібний профіль до Syrah: насичений, насичений, темно-червоного кольору, насичений чорними фруктами та прянощами. Monastrell ідеально підходить для клімату південної Іспанії. Він дуже посухостійкий і вдається виробляти напрочуд виразні вина з досить бідних поживними речовинами ґрунтів.

Monastrell/Mourvèdre – виноград, відомий як Monastrell на своїй батьківщині в Іспанії та Mouvèdre у більшості країн світу, дає вино, відоме своїми неймовірно високий вміст дубильних речовин.

Monastrell і Cabernet — це насичені червоні вина зі схильністю до міцних фруктів і анісової землі.. Дубильні та кислотні речовини в обох типах вина від середнього до високого, що забезпечує сміливе відчуття у роті, яке вам, напевно, вже подобається в Каберне. Чим воно відрізняється? Monastrell має дикий, тваринний характер.

Мурведр також може мати дуже високий вміст таніну досить сухий і чіпкий на язиці (що робить його чудовою парою для багатьох м’ясних страв).

Тенденція Monastrell дозрівати пізно в сезон суперечить ранньому дозріванню Tempranillo – факт, який відображається в його назві, що в перекладі з іспанської означає «маленький ранній». Обидва сорти набагато частіше змішують з іншим широко поширеним сортом винограду в Іспанії Гарнача (або Гренаш, як його називають у Франції).

Оцініть статтю