Про що йдеться в Осії 6?

У єврейській Біблії це частина Книги дванадцяти малих пророків. У цій главі містяться пророцтва, приписувані в тому числі пророку Осії, сину Беєрі спонукання до покаяння (Осії 6:1-3) і скарга на Ізраїль та Юду за те, що вони все ще залишаються у своїй нечестивості (Осії 6:4-11).

Книга Осії про Люблячі стосунки Бога з вибраним народом– любов, яка спонукає Бога судити людей, коли вони люблять інших богів і пригнічують один одного, але також стосунки, яким Бог вірний по той бік суду.

6:6 і пропонує, щоб фарисеї, які пишалися своїм знанням Святого Письма, пішли і дізналися, що означає те, що Бог бажає милосердя, а не жертви. (Мат. 9:13а)12. З цим посиланням Ос. 6:6 використовується як джерело галахи, таким чином аргументуючи практичне застосування цього пророчого вислову.

ГОСПОДЬ звинувачує і засуджує як Ізраїль, так і Юду за їхню невірність завіту та фальшиву відданість Йому. Він каже людям, що Він бажає вірності більше, ніж жертвоприношень, які виконуються як релігійний формалізм (вірші 4-6).

і присуди Твої як світло, що сходить; тобто їхні судження, народні, раптова зміна особи: означає або статути та суди, які приписав їм Господь і які вони повинні дотримуватися; які були ясними й зрозумілими, як світло опівдні, і тому не могли бути жодним виправданням…

Осія – Урок 6».Для їхнього блага Бог вимагав від ізраїльтян не жертвоприношень і всепалень, а віри, покори та праведності.. Свою волю він виявив словами пророка Осії: Я хочу милости, а не жертви, богопізнання, а не всепалення (Ос. 6, 6).

Оцініть статтю