Різотто – рис чи макарони?

Незважаючи на те, що різотто схоже на італійську пасту, і його часто подають разом, це не паста. Різотто завжди готується з крохмалистого рису, який, на відміну від більшості макаронних виробів, природно не містить глютену. Макарони також крохмалисті, але виготовлені з пшениці та містять велику кількість глютену. 15 лютого 2023 р.

Різотто – це страва з рису, а не макаронів. Його виготовляють шляхом поєднання короткозернистого рису з різними інгредієнтами для досягнення насиченої кремової текстури.

З чого готують різотто? Незважаючи на свій зовнішній вигляд, різотто не є різновидом рису але італійська страва, виготовлена ​​зі спеціального короткозернистого рису з високим вмістом крохмалю, такого як італійський рис Арборіо, Карнаролі або Віалоне Нано. Цей особливий вид рису може вбирати досить багато рідини, не стаючи кашоподібним.

За меншою калорійністю та вмістом вуглеводів рис займає перше місце. Але якщо ваша мета — білок і клітковина, макарони перемагають рис. Тим не менш, і те, і інше може відігравати важливу роль у здоровому харчуванні – і оскільки відмінності в харчуванні досить незначні, часто вирішується, що ви віддаєте перевагу.

Завдяки вищому вмісту клітковини в рисі Арборіо порівняно з білим рисом, різотто матиме більше користі для здоров’я, включаючи регуляцію рівня холестерину та позитивний вплив на здоров’я серця.

Готування на занадто слабкому вогні Приготування різотто – це повільний процес, але якщо ви готуєте його на занадто слабкому вогні, воно не приготується належним чином. Відрегулюйте температуру плити так, щоб рис підтримував постійне середнє бульбашіння.

Оцініть статтю