Що їсти, коли ти вегетаріанець?

Добре спланована вегетаріанська дієта, що містить овочі, фрукти, цільні зерна, бобові, горіхи та насіння може забезпечити повноцінне харчування. У вегетаріанській дієті немає м’ясних продуктів (таких як яловичина або свинина, птиця, дичина, морепродукти та продукти з них).

Особливо тим, хто дотримується вегетаріанської дієти має знижений ризик певних захворювань, включаючи ішемічну хворобу серця, діабет 2 типу, гіпертонію, деякі форми раку та ожиріння.

Квасоля, нут, сочевиця, боби, горох: бобові, колись визначені як "м'ясо бідних", – це овочі, багаті білками, а також клітковиною та мінеральними солями. З низьким вмістом жиру вони допомагають контролювати рівень холестерину та цукру в крові, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань і діабету.

Дієта вегетаріанців зазвичай виключає продукти, що містять білки тваринного походження, такі як усі види риби та м’яса. Що вегетаріанці не їдять: в'ялене м'ясо, ковбаси, риба, морепродукти, червоне та біле м'ясо (тобто також курка, індичка та біле м'ясо).

Це зазвичай мається на увазі вегетаріанська дієта дієта, яка передбачає виключення м’яса (свіжого або обробленого, отже також шинки та ковбас) і риби, але включає споживання продуктів тваринного походження, таких як молочні продукти, сири, яйця та мед.

Від проти, головні недоліки дієти вегетаріанська перебувають у потенційному дефіциті з основні поживні речовини, такі як цинк, вітамін B12 і Омега-3 EPA і DHA (незамінні жирні кислоти), з нижчою біодоступністю з заліза в порівнянні зі всеїдними тваринами та при поганому споживанні з білки з висока біологічна цінність від …

Оцініть статтю