Що Ісус сказав Костянтину?

Легенда свідчить, що перед вирішальною битвою в 312 році н. е. римський імператор Костянтин Великий побачив уві сні хрест на небі та почув голос, який сказав: «Його знаком ти переможеш.” Замінивши в емблемі свого війська хрест замість традиційного римського орла, Костянтин переміг свого суперника.

Христос Божий явився йому зі знаменням, що з'явилося на небі, і спонукав його зробити собі копію знамення, що з'явилося на небі, і використовувати це як захист від нападів ворога.

До цього найбільш вражаючого списку додається і Костянтин скликав і головував на знаменитому Нікейському соборі, який офіційно проголосив Ісуса Христа божественним і спонукав християнських відвідувачів у всьому світі цитувати Нікейський символ віри.

Костянтин був перший римський імператор, який став покровителем християнства (і звернувся до нього на смертному одрі). Він жив наприкінці 3-го і на початку 4-го століть нашої ери, тобто значно пізніше часів Ісуса та апостолів, і як такий не згадується в Біблії.

Він не міг зрозуміти, що це означає, і був дуже стурбований. Але тієї ночі йому снилося, що Христос явився йому в сліпучо-білому одязі з хрестом у руках і що він обіцяв Костянтину перемогу над ворогами, якщо той зробить хрест своїм прапором.

Тіберій Згідно з Євангелієм, Ісус із Назарету проповідував і був страчений під час правління Тіберія за владою Понтій Пілат, римський намісник провінції Юдея. У Євангелії від Луки 3:1 говориться, що Іван Хреститель розпочав своє державне служіння на п’ятнадцятому році правління Тиберія.

Оцініть статтю