Що їв Бодхідхарма?

Бодхідхарма був квазіміфічної фігурою, яка заснувала школу Дзен у Китаї 5 століття. Індійський чернець Бодхідхарма (яп. Дарума) їсть насипані страви локшина соба. Бодхідхарма вважається засновником школи чань/дзен; але про нього мало що відомо.30 липня 2021 р

«П'ять харчових продуктів» (бходжантйа або бходжана), рекомендованих Буддою, були: (1) одана, відварений рис, приготований з топленим маслом, м'ясо, фрукти тощо; (2) сатту, печене зерно, наприклад, ячмінь, борошно Грем, пшениця або пшоно, взяті у формі маленьких кульок або злизані як паста; (3) куммаса, варена суміш ячменю (або рису) і бобових…

Згідно з ранніми буддійськими текстами, до досягнення Ніббани Гаутама Будда практикував режим суворої аскези та посту, який був поширений серед релігій шраман того часу (обмежувався лише кількома краплями квасолевий суп в день).

Замість вегетаріанства деякі буддисти віддадуть перевагу запобіганню харчових відходів над вегетаріанством. Поки живий, Будда лише обмежив споживання м’яса, але не заборонив його повністю. Насправді останнім прийомом їжі Будди була зіпсована свинина, що призвело до харчового отруєння та смерті Будди.

Під час святкування Дня Бодхі, традиційно їсти просту їжу з рису та молока. Деякі сім'ї з маленькими дітьми також печуть печиво у формі дерева Бодхі.

Багато буддистів інтерпретують це як те, що ви не повинні споживати тварин, оскільки для цього потрібно буде вбити. Буддисти з такою інтерпретацією зазвичай дотримуються лакто-вегетаріанської дієти. Це означає, що вони споживають молочні продукти, але виключають яйця, птиця, риба, м'ясо з їхнього раціону.

Оцініть статтю