Що робити, якщо я випадково з'їв пліснявілий продукт?

Підводимо підсумок: як і у випадку з бактеріями, існує хороша і погана цвіль. Здебільшого погана цвіль мало що допоможе, але коли вона погана, це погано. Тож не їжте цвіль, яка була поміщена туди не навмисне, а якщо ви з’їсте цвіль випадково, зверніться до лікаря, якщо вас блює (або змушує ваше тіло бунтувати проти вас будь-яким іншим способом).31 січня 2024 р

Якщо у вас немає ослабленого імунітету або ви не їсте дуже велику кількість цвілі, ви, ймовірно, будете в порядку. Але слідкуйте за будь-якими симптомами, зауважують експерти. Якщо ви почуваєтесь добре, можете продовжувати як зазвичай. Якщо у вас виникають серйозні шлунково-кишкові симптоми або ознаки алергічної реакції, зверніться за медичною допомогою.

Хоча на смак він, ймовірно, буде досить огидним, кажуть лікарі це швидше за все не зробить вас хворими. І все-таки цвіль — це «те, чого варто уникати», — каже доктор.

Швидше за все, у вас все вийде.” Однак у деяких випадках цвіль, виявлена ​​на зіпсованих продуктах, може бути небезпечною, тому, якщо раптово з’явилися такі симптоми, як задишка, нудота, підвищення температури або діарея, слід негайно звернутися за медичною допомогою.

З: Чи може цвіль викликати діарею? A: Цвіль може викликати діарею, оскільки виробляє токсини, які подразнюють кишечник. Симптоми отруєння цвіллю включають нудоту, блювоту, біль у животі, головний біль, лихоманку та втому. Якщо ви підозрюєте, що потрапили під вплив цвілі, негайно зверніться до лікаря.

Не можна їсти цвіль на хлібі або з батона з видимими плямами. Коріння цвілі можуть швидко поширюватися через хліб, хоча ви їх не бачите. Вживання запліснявілого хліба може призвести до хвороби, а вдихання спор може викликати проблеми з диханням, якщо у вас алергія на цвіль.

Оцініть статтю