З кожної посадженої насінини, можуть вийти три паростки. Два будуть швидко зростаючими паростками, які є вегетативними за своєю природою і дадуть дерево, точно таке ж, як те, з якого були отримані плоди. Центральний, слабкий паросток, якщо він з’являється, є генетичним або відмінним від батьківського росту, який слід видалити.
Збережіть свої апельсинові кісточки. Негайно промийте їх у теплій воді та починайте процес посадки. Для пророщування можна використовувати метод паперового рушника, але більш ефективним є грунтовий метод, описаний тут. Підготуйте ємність зі стерильним грунтом.
Якщо ви знайшли насіння свого улюбленого клементину, потрібно повністю видалити м'якоть, а потім просушити насіння при кімнатній температурі близько двох діб. Наповніть контейнери для вирощування відповідним субстратом, таким як наш органічний компост із трав і розсади Plantura, зволожите та вставте насіння.
«Насіння цитрусових, таких як апельсини, грейпфрути, лимони, лайми та мандарини, містять невелику кількість ціанідних сполук, подібно до насіння яблук і кісточкових фруктів. однак, насіння звичайного апельсина не містить достатньо токсину, щоб завдати шкоди.
Причиною появи апельсинів без кісточок є процес, відомий як партенокарпія (через Scientific American). Це явище, яке іноді відбувається природним шляхом плід розвивається без запліднення.
З цим проектом дізнайтеся, як почати насіння в контейнерах з шкіркою апельсина чи лимона!
- Розріжте апельсин/лимон на дві частини.
- Надріжте фрукт по всьому периметру.
- Видаляйте сегменти ложкою.
- Заповніть початковим ґрунтом для насіння.
- По центру посадіть насіння або ароматичну рослину.
- Напишіть назву рослини на паличці.
- вода