Що таке борошно пулут?

Клейкий рис відомий як beras ketan або просто ketan на Яві та більшій частині Індонезії та pulut на Суматрі. Він широко використовується як інгредієнт для різноманітних солодких, солоних або ферментованих закусок. Клейкий рис використовується як лущене зерно або перемелений у борошно.

Подібним чином клейкий рис і його похідні продемонстрували численні потенційні переваги для здоров’я, включаючи антиоксидантну, протидіабетичну, протиракову, протизапальну та знижуючу рівень холестерину дію (Phonsakhan and Kong-Ngern, 2015; Situ et al, 2019).

Слово «пулут» означає клейкий рис малайською, а «інті» перекладається як «наповнення».

Основні відмінності між рисовим борошном і клейким рисовим борошном полягають у типі використовуваного рису та консистенції під час варіння. Рисове борошно виготовляється із середньо- або довгозернистого неклейкого рису, тоді як клейке рисове борошно виготовляється з коротко- чи довгозернистого вареного та зневодненого клейкого рису..

Міське блюдо з клейкого рисового борошна або Солодке біле рисове борошно подрібнюється зі спеціального сорту рису, який часто називають «клейким рисом», який є дуже крохмалистим і має виняткові сполучні якості. Це чудовий інгредієнт для випікання безглютенових кексів, хліба, тістечок і тортів.

Тому люди похилого віку та діти часто радять не їсти занадто багато клейкого рису або липкого рису. Особливо дітям з гострими захворюваннями (лихоманка, кашель,…), шлунково-кишковими захворюваннями (наприклад, здуття живота, жовтяниця, …) або нещодавно одужали не можна їсти липкий рис.

Оцініть статтю