Що таке дийбек у каві?

Каві потрібна одна пара листя, щоб підтримувати п’ять-шість ягід до зрілості. Якщо вишні забагато, а листя недостатньо, вся їжа йде з листя до вишні, що розвивається. Потім листя опадає, викликаючи відмирання. Деякі сорти, особливо карликові катімори, більш сприйнятливі до цього захворювання.

Відмирання означає поступове погіршення здоров’я дерев, що іноді призводить до загибелі дерев. Відмирання зазвичай спричинене комбінацією факторів, таких як хвороби та патогени, напади комах та/або стресові кліматичні умови.

Пожовтіння та опік кінчиків листя можна розглядати як одні з перших симптомів надмірного відмирання. Зазвичай це відбувається через брак основних поживних речовин у рослині під час розвитку вишні.

Відмирання впливає на навколишнє середовище, а також на соціальні, культурні та економічні цінності. Вплив на навколишнє середовище включає зменшення біорізноманіття, зменшення біомаси та зменшення кількості їжі/притулку для місцевих тварин, а також посилення інвазії бур’янів та збільшення площ голого ґрунту.

Використання фосфіту для уповільнення поширення та впливу фітофтори. Фітофтору неможливо знищити на ділянці після її зараження*. Єдина хімічна обробка, доступна на даний момент для Phytophthora dieback (відмирання), це фосфіт, системний, нешкідливий фунгіцид, який біологічно розкладається.

Часто ви можете помітити мертве та почорніле листя, що висить серед живого листя. Кора живих пагонів і гілок темніє, часто з фіолетовим відтінком. Хвороба спричинить ромбоподібні ураження в місцях, де старі гілки та гілки приєднуються до стебла чи стовбура. Ураження — це ділянки знебарвленої, впалої та мертвої кори.

Оцініть статтю