Що таке доктринальні переконання?

Доктрина (від лат. doctrina, що означає «вчення, повчання») є кодифікація переконань або збірка вчень чи інструкцій, викладених принципів чи положень, як суть вчень у даній галузі знань або в системі переконань. Етимологічний грецький аналог — «катехізис».

У випадку з доктриною Трійці в християнстві, наприклад, стверджується, що велика кількість посилань у Новому Завіті та найдавніших літургіях на Бога як Отця, Сина та Святого Духа вимагала розробки догматики, яка б чітко пояснювала основне християнське тринітарне переконання.

П’ять перерахованих: 1) Трійця: існує один Бог у трьох особах, причому кожна особа володіє всіма атрибутами божества та особистості; 2) Особа Ісуса Христа: Ісус є унікальною Боголюдиною, що володіє повною людською сутністю з незмінною божественністю; 3) Друге пришестя: Ісус одного дня особисто повернеться до …

Переконання – це короткі шляхи до висновків, які ви бачите як істину. Доктрини — це рамки, створені іншими, для переконань звичайних людей.

Доктрина підсумовує Боже Слово, наприклад, доктрина спокути об’єднує багато біблійних уривків, які стосуються Божого прощення гріха — від жертвоприношень тварин у Старому Завіті аж до смерті Христа на хресті, який поніс наші гріхи й зазнав Божого гніву замість нас.

Доктрина (від лат. doctrina, що означає «вчення, повчання») є кодифікація переконань або збірка вчень чи інструкцій, викладених принципів чи положень, як суть вчень у даній галузі знань або в системі переконань. Етимологічний грецький аналог — «катехізис».

Оцініть статтю