Що таке фенхель?

Foeniculum vulgare, широко відомий як фенхель, є ароматна кулінарна трава та лікарська рослина. Рослини фенхелю зелено-білі, з пір’ястим листям і жовтими квітками. І хрустка цибулина, і насіння фенхелю мають м’який смак, схожий на солодку.

Фенхель використовується як інгредієнт у рецептах і як окремий гарнір, який доповнює насичену закуску. Овоч має a м'який смак солодки його можна нарізати тонкими скибочками та їсти сирим або вареним. Існує два різновиди фенхеля. Овочі, які ми їмо і з яких збирають насіння фенхелю, називають флорентійським фенхелем.

Дослідження показують, що велика кількість фенхелю може бути небезпечною під час вагітності. Це також може вплинути на вашу дитину, якщо воно потрапляє через грудне молоко. Лікарські взаємодії. Фенхель може знизити ефективність препарату від раку молочної залози під назвою тамоксифен.

Листя фенхелю довше листя кропу і смак різко відрізняється. Однак обидва використовуються для приготування їжі та прикраси. Фенхель має виразний смак чорної солодки, якого немає у кропу. кріп має лікувальну дію на травну систему, контролює інфекції, має сечогінну дію.

Вагітність: Фенхель, можливо, небезпечний для використання при вагітності. Регулярне вживання фенхелю пов’язують із передчасними пологами. Грудне вигодовування: Фенхель, можливо, небезпечний. Є деякі повідомлення про пошкодження нервової системи немовлят на грудному вигодовуванні після того, як вони через грудне молоко вживали трав’яний чай, що містить фенхель.

Тонко нарізаний фенхель надає салатам смачний хрускіт, не перебиваючи страву. Ще один спосіб зменшити анісовий смак — приготувати його. Смаження або тушкування підкреслює природну горіхову солодкість, а анісовий смак зникає. Готуйте його з морепродуктами, такими як креветки, тріска або смугастий окунь.

Оцініть статтю