Що таке французький термін «віеннуазрі»?

Що таке в'єнуазрі? Viennoserie відноситься до випічка на сніданок, виготовлена ​​в стилі Відня, Австрія. Хоча вони виникли не у Франції, viennoiseries здобули популярність після того, як австрійський військовий чиновник Август Занг відкрив пекарню Boulangerie Viennoise у Парижі, принісши нові ідеї французьким кондитерським колам.

Viennoiserie долає прірву між кондитерськими та буланжері. Складається з випічки з дріжджового тіста, схожий на хліб, але з додаванням таких інгредієнтів, як масло та цукор. Насолоди Viennoiserie включають круасани, шоколадне печиво та бріоші.

Приклади: круасани; Віденський хліб і його французький еквівалент, pain viennois, часто формують багети; бріош; біль у шоколаді; біль на місці; біль до родзинок; шокети; датська випічка; xuixo; bugnes; і шоссон до пом.

Viennoiseries в основному їдять під час сніданку або чаювання.

  • КРУАСАН. Круасан є класичним прикладом Viennoiserie. …
  • PAIN AU CHOCOLAT OU CHOCOLATINE. Другим за популярністю Viennoiserie є Pain au Chocolat. …
  • ПАЛЬМІЄР. …
  • БРИОШ. …
  • ФІНАНСИСТ. …
  • CHAUSSON AUX POMMES. …
  • PAIN AUX ИЗЮМ.

Простіше кажучи, boulangerie — це французька пекарня, тоді як patisserie — це кондитерська. Буланжері продають такі повсякденні товари, як хліб і круасани, і ви знайдете їх навіть у найменших містах. Важко пройти французькою вулицею, не помітивши жодного чи трьох! З іншого боку, кондитерські є більш спеціалізованими.

Бріош: вієнуазері, виготовлене подібно до хліба, але з багатшими аспектами тіста через високий вміст яєць і масла. Круасани: ця відома французька їжа готується з ламінованого тіста, збагаченого дріжджами та молоком..

Оцініть статтю