Що таке калориметрія та ентальпія Khan Academy?

Опубліковано 13 років тому. Пряме посилання на допис Дженніфер Джейн «Калориметрія — це наука…» Калориметрія – це наука про вимірювання тепла, а ентальпія – це внутрішня енергія в системі, додана до продукту тиску та об'єму. При постійному тиску теплота дорівнює ентальпії.

Калориметр можна використовувати для визначення ентальпії реакції шляхом визначення термодинамічного значення тепла, Q, використовуючи зміну температури. Коли Q додатне, тепло поглинається системою, тоді як від’ємне Q вказує на тепло, що виділяється системою.

Ентальпія є вимірювання енергії в термодинамічній системі. Величина ентальпії дорівнює загальному вмісту тепла в системі, що еквівалентно внутрішній енергії системи плюс добуток об’єму на тиск.

Калориметрія є використовується для вимірювання кількості теплової енергії, що передається в хімічному або фізичному процесі. Це вимагає ретельного вимірювання зміни температури, що відбувається під час процесу, а також маси системи та навколишнього середовища.

Один із методів, який ми можемо використати для вимірювання кількості тепла, що бере участь у хімічному або фізичному процесі відомий як калориметрія. Калориметрія використовується для вимірювання кількості тепла, що передається речовині або від неї. Для цього відбувається теплообмін із каліброваним об’єктом (калориметром).

Ентальпія (/ˈɛnθəlpi/) є сума внутрішньої енергії термодинамічної системи та добуток її тиску та об’єму.

Оцініть статтю