Що таке міжжилковий хлороз у перцю?

Міжжилковий хлороз часто спостерігається на томатах, а іноді і на перці під час сильного зав’язування плодів. З’являється на нижніх листках (старіший ріст) як пожовтіння між жилками листя.

Для довготривалого рішення зробити ґрунт більш кислим, щоб звільнити наявні поживні речовини. Невеликі ділянки можна підкислити, вносячи в ґрунт кислі органічні речовини, такі як торф’яний мох. Великі площі більш доцільно обробляти ґрунт елементарною сіркою, сульфатом заліза або сульфатом алюмінію.

Хлороз – це повне пожовтіння листя через низьку кількість хлорофілу. Коли вени зелені, а область між венами жовта, це правильно називається міжжилковим хлорозом.

Зазвичай свідчить про пожовтіння ділянок між венами (міжжилковий хлороз). дефіцит марганцю, заліза або магнію. Дефіцит заліза в першу чергу вражає наймолодше листя, тоді як симптоми дефіциту марганцю та магнію починаються, як правило, у старих листках.

Дефіцит заліза є однією з найбільш поширених поживних речовин, пов'язаних з хлорозом. Дефіцит марганцю, цинку або магнію в рослині також спричинить хлороз. Дефіцит азоту або білків також може викликати хлороз. Отже, у рослин хлороз викликається дефіцитом азот, марганець, магній.

Перезволоження, мабуть, найпоширеніша причина хлорозу, фактично хлороз заліза може бути викликаний, якщо ґрунти тримаються надмірно вологими в результаті надмірного зволоження, ущільненого ґрунту або поганого дренажу.

Оцініть статтю